Departamentul Resurse Umane

În cadrul departamentului Resurse Umane vei dezvolta, împreună cu colegii tăi, instrumente specifice de personal, structurate pe grupe ţintă care vizează o activitate modernă şi durabilă. Principalele atribuţii constau în recrutare, brand de angajator, consiliere, dezvoltare profesională şi salarizare, dar şi consiliere juridică în privinţa legislaţiei muncii.

Managementul contractelor 

Administrare Personal 

Cuvintele care definesc departamentul Administrare Personal sunt corectitudine și confidențialitate. Fie că vorbim de angajarea noilor colegi, de modificările contractuale ale actualilor colegi sau de documentația necesară despărțirii de viitorii foști colegi, toate aceste activități sunt de bază în departamentul Administrare Personal.


Școlarizare 

Dezvoltare Personal 

În cadrul departamentului Dezvoltare Personal creăm cadrul pentru dezvoltarea angajaților atât la nivel profesional, cât și la nivel personal. Oferim pregătire profesională (cadrul de școlarizare) și măsuri de dezvoltare în carieră. Dezvoltăm și implementăm programe de dezvoltare, traininguri externe și interne, teambuildinguri și evenimente de cultură organizațională.


Angajări 

Recrutare

Departamentul Recrutare are un rol activ în derularea proceselor de selecție pentru toate domeniile de activitate ale companiei. Recrutarea unui candidat reprezintă o parte esențială a oricărei companii, de aceea procesul trebuie realizat eficient și corect. Echipa noastră oferă suport și instrumentele necesare pentru asigurarea unui proces obiectiv de recrutare și selecție.


Remunerație 

Salarizare

Departamentul Salarizare asigură și oferă angajaților servicii complexe legate de partea de salarii, taxe, timp de lucru, deconturi etc. În cadrul departamentului Salarizare se regăsesc trei subdepartamente: Subdepartamentul Payroll, Subdepartamentul Timp de lucru, Subdepartamentul Deconturi.


Retenție

Fidelizarea angajaților

Fidelizarea angajaților are în prim plan adoptarea de strategii și măsuri ce sporesc motivarea și atașamentul angajaților față de companie, astfel încât aceștia să fie încurajați să rămână în organizație o perioadă cât mai lungă de timp.

De aceea, obiectivul principal este acela de a ne poziționa ca un angajator atractiv, dinamic și orientat către performanță. Contribuim, de asemenea, la dezvoltarea sistemelor și programelor de beneficii, pentru ca angajații noștri să aibă continuitate în cadrul companiei.

În acest sens, organizăm evenimente, sondaje de opinie în rândul angajaților, dezvoltăm continuu instrumentele de compensații, beneficii și încurajăm, prin organizarea workshopurilor, un echilibru între viața profesională și cea personală.


Ce oferim? 

Beneficii

Crearea unui mediu de lucru plăcut și motivant este una dintre prioritățile noastre. De aceea, le oferim angajaților noștri condiții de lucru la standarde europene, salarii peste media pieței, plătite la timp, posibilitatea de a opta pentru un program de lucru part-time și o serie de alte avantaje ce țin de echilibrul dintre viața profesională și cea personală.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde.