Oportunități de angajare dedicate persoanelor cu dizabilități

Diversitatea înseamnă recunoașterea și prețuirea diferențelor în cadrul echipei noastre.

Diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea sunt principii care transformă o societate în care toată lumea este egală, în care persoanele din medii diferite sunt reprezentate în mod egal, unde forța de muncă este diversificată și orice talent este valorificat.

Puterea echipei noastre vine din îmbrățișarea unei culturi organizaționale bazate pe egalitate de șanse, diversitate și incluziune, deoarece fiecare individ are drepturi fundamentale care trebuie recunoscute, indiferent de origine, religie, etnie, rasă, orientare sexuală sau gen.

Noi, la Kaufland, promovăm și susținem drepturile umane fundamentale, pentru a crea un mediu în care oamenii sunt în siguranță, în care se bucură de sănătate și bunăstare, având în același timp șanse egale de a-și îmbogăți viața și de a-și atinge întregul potențial. Crearea unui mediu incluziv și sigur lărgește perspectivele unei vieți independente și ajută comunitățile să se dezolte sănătos și sustenabil.

În echipa Kaufland oricine își poate găsi locul, așa că nu mai stă pe gânduri și aplică pentru un loc de muncă alături de noi!

Oportunități de angajare

Cum te poți bucura de un loc de muncă pliat abilităților tale? Kaufland este alături de tine. Pas cu pas.

Suntem o companie deschisă, diversă și corectă. Zi de zi, ne străduim să devenim și mai buni în ceea ce facem. Un principiu important al activității noastre este misiunea de a oferi accesul către companie tuturor persoanelor, indiferent de abilitățile pe care le dețin. Suntem în căutarea unor noi colegi, iar locul tău este alături de noi, fie că ai sau nu experiență profesională. Te invităm să faci primul pas și să aplici pentru un loc de muncă la Kaufland, iar noi te vom ajuta să te integrezi într-o echipă în care fiecare rol, inclusiv viitorul tău rol, este unul esențial. O viață socială mai bună, un salariu corect și posibilitatea de a-ți pune abilitățile în practică. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care suntem gata să ți le oferim.


1. Identificarea unui loc de muncă vacant potrivit abilităților tale

Poți consulta lista locurilor de muncă la link-ul de aici.

2. Trimiterea aplicației către noi

Ai la dispoziție mai multe posibilități de a aplica pentru un loc de muncă la Kaufland. Poți afla mai multe despre fiecare din rândurile de mai jos.

Candidatură cu autentificare:

Îți creezi un cont personal, folosind o adresă de e-mail și o parolă. Astfel, vei putea vizualiza statusul candidaturii/candidaturilor tale, vei încărca documente, vei actualiza datele din profil sau îți vei putea retrage candidatura.

Candidatură fără autentificare:

Vei putea trimite către noi doar datele necesare (*câmpurile obligatorii) candidaturii tale. Această modalitate de aplicare este mai rapidă, dar nu vei avea posibilitatea de a modifica ulterior datele din candidatura trimisă.

Dacă ai întrebări suplimentare cu privire la oportunitățile de carieră sau procesul de recrutare, poți completa oricând formularul nostru de contact disponibil aici. La celălalt capăt al paginii, este prezent mereu unul dintre colegii noștri, gata să te ajute.

3. Confirmare automată de primire a aplicației tale

Imediat ce aplicația ta a fost trimisă către noi, în primă fază, vei primi un răspuns care îți va confirma primirea. Urmează apoi procesul de selecție, în urma căruia vei primi un răspuns individual.

4. Selecția candidaților

Procesul de selecție durează între 2 și 4 săptămâni de la primirea aplicației tale. Acastă durată poate varia, însă colegii noștri din echipa de recrutare te vor informa pe toata durata selecției despre stadiul în care se află procesul de recrutare. În cazul în care profilul tău se va dovedi a fi unul potrivit, următorul pas va fi să îți transmitem o invitație la o discuție mai detaliată în cadrul unui interviu.

5. Interviul

5.1. Cum se va desfășura interviul?

În cadrul interviului, vom avea ocazia să ne cunoaștem și să detaliem activitățile de bază pentru locul de muncă respectiv, să aflăm mai multe despre pregătirea, experiența sau abilitățile tale, dar și să ne dăm seama dacă așteptările tale profesionale sunt potrivite cu beneficiile pe care noi le oferim. Ne dorim să comunicăm transparent, în așa fel încât să ne putem lua cea mai bună decizie împreună.

În plus, în funcție de gradul de dizabilitate, poți beneficia de un însoțitor personal, care îți poate fi alături la interviu, pentru o comunicare eficientă cu intervievatorul. 

5.2. Documente suplimentare necesare

În funcție de cerințele locului de muncă pentru care ai aplicat, procesul de selecție poate presupune un ghid de interviu, prin care ne propunem să evaluăm în profunzime compatibilitatea competențelor tale cu nevoile noastre.

Odată ce selecția va fi finalizată, vom avea nevoie de câteva referințe suplimentare. Ne dorim să aflăm mai multe detalii despre tine, punctele forte, abilitățile care pot fi dezvoltate. Și mai important, vrem să ne asigurăm că încadrarea ta pentru postul pentru care ai aplicat este adaptată și compatibilă cu nevoile tale.

6. Oferta și semnarea contractului

După susținerea interviurilor, Managerul va selecta candidatul cel mai potrivit. Dacă ești chiar tu candidatul de care echipa Kaufland are nevoie, colegii noștri din echipa de recrutare te vor contacta și îți vor oferi răspunsul care cuprinde condițiile de angajare.

Ulterior, dacă decizi să mergi mai departe alături de noi, vei fi invitat(ă) să parcurgi următorul pas și anume evaluarea din punct de vedere medical (Medicina Muncii). În această etapă, vei avea nevoie de actele care dovedesc încadrarea ta într-unul dintre gradele de handicap, precum și de alte documente justificative pentru tipul de handicap.

Imediat după primirea avizului medical din cadrul cabinetelor de Medicina Muncii, parteneri ai Kaufland, vei primi oferta de angajare, care va cuprinde informații relevante precum salariul și benefiicile de care vei avea parte în noua ta echipă.

Urmează apoi semnarea propriu-zisă a contractului individual de muncă, în conformitate cu prevederile Codului Muncii. În condițiile în care vei fi angajat cu normă de muncă întreagă sau parțială și dacă beneficiezi de o pensie de handicap (nu o pensie de invaliditate care nu se poate cumula cu beneficiile salariale), acest beneficiu social nu va fi afectat și vei beneficia de el în continuare.

Acum este momentul să îți spunem că echipa Kaufland are nevoie de oameni ca tine – implicați, pasionați și dornici să își pună abilitățile în practică. Mult succes!

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.