În ce constă procesul nostru de recrutare

Recrutarea unui candidat reprezintă o parte esențială a oricărui business și de aceea procesul trebuie realizat eficient și corect. Atunci când companiile aleg candidații potriviți pentru posturile vacante, acestea investesc în dezvoltarea lor profesională. Prin urmare, rezultatele bune ale noilor colegi nu întârzie să apară, munca lor este recunoscută, ceea ce duce la decizia de a petrece mai mult timp în cadrul organizației. În acest fel, investiția inițială a companiei este răsplătită.

Procesul de aplicare 

Cum aplici 

Poți aplica online pe site-ul nostru, accesând secțiunea „Aplică online”, unde vei găsi detalii despre oferta noastră variată de oportunități de carieră – de la programe de trainee și posturi pentru cei fără experiență, până la locuri de muncă disponibile pentru specialiști și poziții de conducere. Poți filtra pozițiile de interes în funcție de domeniul de activitate, nivel, oraș și normă de lucru (full-time, part-time).

Odată ce ți-ai creat un cont în platformă, ai posibilitatea să aplici pentru posturile de care ești interesat/ă. Aplicația ta poate să cuprindă următoarele documente:

CV

Un CV cu o structură clară (opțional, poți include și o poză), în care să indici în ordine cronologică cele mai importante etape din cariera ta profesională, experiențe practice, studii, cunoștințe IT, limbi străine cunoscute, dar și pasiuni.

Scrisoare de intenție

Opțional, o scrisoare de intenție convingătoare, din care să reiasă că ești persoana potrivită pentru compania noastră și ce te atrage la Kaufland. Ne interesează să aflăm cât mai multe detalii despre experiența, pasiunile și calitățile care te fac persoana potrivită pentru postul pentru care aplici.

Documente suplimentare

Suplimentar, poți adăuga adeverințe sau certificate care să ateste activități extracurriculare (de exemplu, premii obținute la sesiuni științifice, certificate de limbă, diplome de participare la concursuri, evenimente ș.a.m.d.).


Evaluare și programarea interviului 

Selecția candidaților 

Toate aplicațiile online sunt centralizate în sistemul nostru. Vei primi din partea noastră o confirmare de primire în cel mai scurt timp. Următorul pas constă în verificarea cu atenție în ce măsură profilul tău corespunde postului pentru care aplici iar dacă ne-ai convins, te vom invita la o discuție personală.


Interviul

Cum se desfășoară interviul?

Ai fost invitat la un interviu? Înseamnă că ne-ai trezit curiozitatea! În mod frecvent la discuția personală participă un reprezentant al echipei de recrutare și al departamentului din care dorești să faci parte.

În timpul interviului ai ocazia să ne întrebi tot ceea ce îți stârnește curiozitatea, atât din punct de vedere al companiei, cât și al mediului de lucru și al responsabilităților pe care le vei avea în cadrul postului pentru care aplici. Este o ocazie bună să ne cunoaștem și să discutăm despre valorile noastre și cultura organizațională care definește echipa de succes din care facem parte.

După primul interviu, vei primi un răspuns din partea noastră. În cazul unui răspuns favorabil, vom continua procesul cu o nouă discuție alături de un reprezentant al departamentului pentru care ai aplicat. În urma acestei întâlniri vei primi din partea noastră un răspuns final, fie pe e-mail, fie prin telefon.

În cazul în care răspunsul final va fi unul pozitiv din partea tuturor părților implicate în proces, vom clarifica toate aspectele contractuale pentru a primi oferta de muncă în cadrul companiei noastre și îți vom ura bun venit în echipă!


Sfaturi și recomandări

Cum să te pregătești? 

Sfaturi privind realizarea CV-ului

 1. Dacă alegi să incluzi o poză, aceasta trebuie să se afle în partea de sus a CV-ului.
 2. Scrie numele, data, localitatea și datele de contact.
 3. Indică cele mai importante etape din cariera profesională, precum experiențe practice, studii, cunoștințe IT, limbi străine cunoscute și pasiuni.
 4. Prezintă fiecare experiență profesională în mod invers cronologic.
 5. Este recomandat să te încadrezi în 1-2 pagini A4.

Sfaturi privind realizarea scrisorii de intenție

 1. Scrie în antet denumirea exactă a postului pentru care aplici, adresa de corespondență și de e-mail, alături de numărul de telefon.
 2. Menționează localitatea și data.
 3. Este recomandat să te încadrezi într-o pagină A4.

Alte recomandări privind procesul de selecție

 1. Nu uita să analizezi încă o dată, cu atenție, postul pentru care aplici, site-ul companiei noastre și documentele transmise.
 2. Îți sugerăm să pregătești răspunsuri la întrebări, precum: Ce te defineşte? De ce să te alegem? Care sunt punctele forte şi cum reuşești să îți depășești temerile? Care este experienţa ta în industria retail?
 3. Răspunde clar și concis întrebărilor noastre.
 4. Nu te lăsa condus de emoții negative, concentrează-te exclusiv pe atitudine și pe răspunsurile tale.
 5. Pregătește 1-2 întrebări relevante pentru postul disponibil și pentru compania noastră.
 6. Nu ezita să ne pui întrebări în timpul interviului, atât pentru a clarifica nelămuririle tale, cât și pentru a descoperi dacă într-adevăr locul de muncă pentru care aplici este cel dorit.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde.