Aplică pentru locul de muncă la care visezi, în câțiva pași simpli!

E simplu să aplici la noi!

Noi alegem candidații potriviți pentru fiecare post vacant, dar nu ne oprim aici. Încă din momentul procesului de recrutare punem foarte mult accent pe atitudinea pe care o avem față de angajații noștri, de aceea continuăm să investim în dezvoltarea profesională a acestora toată perioada în care sunt parte a echipei. În așa fel, angajații noștri aleg să ramână alaturi de noi pentru mult timp. Pentru a primi mai ușor un răspuns pozitiv în urma procesului de selecție, îți sugerăm să urmezi câteva sfaturi utile.

Procesul de aplicare

Cum aplici pentru un loc de muncă la Kaufland?

Accesează secțiunea „Aplică online”, unde găsești detalii despre posturile disponibile. Ai posibilitatea să filtrezi pozițiile care te interesează în funcție de nivel, domeniul de activitate, oraș și norma de lucru.

Creează-ți un cont în platformă și nu ezita să aplici pentru job-ul care te interesează. Însă nu uita de documentele necesare:

CV-ul, cartea ta de vizită

Ca să ne putem face o idee despre tine, trebuie să încarci în contul tău un CV cu o structură clară (poți include și o poză dacă dorești), detaliind, în ordine cronologică, principalele experiențe din parcursul tău profesional, studii, limbi străine cunoscute și alte informații pe care le consideri relevante.

Scrisoarea de intenție, opțională, dar importantă

Nu este obligatorie, însă dacă dorești să ne scrii de ce anume tu ești persoana potrivită pentru compania noastră, ne poți trimite o scrisoare de intenție prin care să ne convingi de acest lucru. Poți menționa mai multe detalii despre experiență, pasiuni și calități care consideri că te fac potrivit(ă) pentru postul pentru care aplici.

Documente suplimentare care îți pot crește șansele de reușită

Dacă deții adeverințe sau certificate care atestă careva activități extracurriculare (certificate de limbă, premii, diplome), le poți adăuga suplimentar.

Procesul de selecție

Preselecția

Mai întâi verificăm dacă profilul tău se potrivește cu poziția noastră. E important pentru noi să avem un proces de recrutare rapid, astfel că vei primi un e-mail cu privire la progresul tău.

Interviul telefonic – în cazul anumitor poziții, ținem un interviu telefonic de circa 30 de minute. Vrem să ne facem o primă impresie despre tine și să clarificăm detaliile legate de poziția la care ai aplicat.

Procesul de selecție online - În timpul acestui interviu, realizat pe o platformă online, în funcție de poziție îți vom adresa întrebări despre competențele, abilitățile tale și despre motivația pentru care ai aplicat la un post anume.

Întâlnirea personală

În cadrul unei întâlniri personale, față în față, ne dorim să te cunoaștem și mai bine și să-ți oferim o perspectivă asupra companiei noastre. Afli mai multe despre sarcini, cultura noastră organizațională, viitoarea ta echipă și domeniului de activitate a poziției pentru care ai aplicat. Desigur, vei avea ocazia să ne pui întrebări. În funcție de post, interviul poate dura între 30 și 90 de minute. Viitorul tău manager și un alt coleg vor purta conversația cu tine. Această etapă poate consta în două întâlniri – prima cu reprezentanți ai departamentului de HR și a doua alături de reprezentanții departamentului vizat.

Pentru unele posturi (precum cele de Trainee și Manager de Magazin), deținem așa-numitele Centre de Evaluare (Assessment Center), în care petrecem aproximativ 2-3 ore alături de tine. Ai șansa să ne convingi într-un interviu de cunoaștere, urmat de un joc de rol și o prezentare susținută de către tine, că ești persoana potrivită pentru rolul pentru care ai aplicat.

Pașii următori

După finalizarea procesului de selecție, te vom informa cu privire la decizia noastră, indiferent care este aceasta, cât mai curând posibil. Dacă ești acceptat(ă), te vom informa telefonic pentru a stabili pașii necesari întocmirii contractului.

Evaluare și programarea interviului

Toate CV-urile primite trec prin departamentul nostru de Recrutare, care le selectează pe cele mai potrivite

Centralizăm toate aplicațiile în sistem și vei primi o confirmare de la noi, ca dovadă a faptului că CV-ul tău a ajuns la noi. Următorul pas este etapa de selecție. Verificăm cu mare atenție fiecare aplicație în parte și în măsura în care profilul tău corespunde postului pentru care ai aplicat, vei fi contactat pentru a fi invitat la un interviu.

Interviul

Interviul, etapa în care ajungem să ne cunoaștem

Dacă aplicația ta ne-a atras atenția și te-am invitat la un interviu pentru a ne cunoaște, înseamnă că ai devenit cu un pas mai aproape de echipa noastră. În această discuție vei întâlni un reprezentant al echipei de recrutare și un reprezentant al departamentului din care vrei să faci parte. Vei avea ocazia să ne întrebi tot ce te interesează despre companie și despre responsabilitățile jobului pentru care ai aplicat. Te sfătuim să fii natural și să-ți transformi emoțiile în unele constructive, prin care să ne transmiți entuziasmul tău.

Îți vom oferi un feedback, indiferent de natura lui. Dacă răspunsul va fi favorabil, va urma cel de-al doilea pas în procesul de recrutare, o a doua discuție alături de un reprezentant al departamentului pentru care ai aplicat. 

Dacă răspunsul final în urma interviului final va fi unul pozitiv din partea tuturor părților implicate în proces, pasul următor va fi transmiterea ofertei de muncă. După aceasta, îți vom putea spune Bun venit în familia Kaufland.

Sfaturi și recomandări 

Cum să te pregătești?

Sfaturi pentru un CV care să atragă atenția angajatorului

 1. Poza este recomandat să o plasezi în partea de sus a CV-ului.
 2. CV-ul trebuie sa conțină numele complet, data, localitatea și datele de contact.
 3. Indică cele mai importante etape din cariera profesională, precum experiențe practice, studii, cunoștințe IT, limbi străine cunoscute și pasiuni.
 4. Prezintă fiecare experiență profesională de până acum.
 5. Recomandăm să nu depășești 1-2 pagini A4.

Sfaturi privind redactarea scrisorii de intenție

 1. Pe lângă denumirea exactă a postului pentru care aplici, menționează adresa de corespondență, de e-mail și numărul de telefon.
 2. Menționează localitatea și data.
 3. Ar fi bine să nu depășești 1-2 pagini A4.

Alte recomandări privind procesul de selecție

 1. Analizează cu atenție postul pentru care aplici și documentele transmise.
 2. Fii pregătit cu răspunsuri la întrebări, precum: Ce te defineşte? De ce să te alegem? Care sunt punctele forte şi cum reuşești să îți depășești temerile? Care este experienţa ta în industria retail?
 3. Răspunde clar și concis întrebărilor noastre.
 4. Nu ezita să ne pui întrebări în timpul interviului. Doar așa vei reuși să îți dai seama dacă locul de muncă pentru care aplici și mediul de lucru îți îndeplinesc așteptările.
 5. Nu te lăsa condus de emoții, concentrează-te exclusiv pe atitudine și pe răspunsurile tale.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde.