Diversitatea ca factor de succes al companiei

Cum ne-am descrie echipa în două cuvinte? Diversă și complexă. Ceea ce ne motivează zi de zi este dorința de a atinge performanța și de a face în fiecare zi lucruri cât mai bune în cadrul companiei. Nu contează mediul social din care provenim, orientarea religioasă sau cea sexuală, originea, sexul sau vârsta. Diversitatea reprezintă mult mai mult decât faptul că suntem diferiți, ea reprezintă o bună modalitate de a ne completa și de a forma o echipă în care fiecare în parte este apreciat și își poate pune abilitățile în practică. Nu mai sta pe gânduri, aplică pentru un loc de muncă alaturi de o echipă în care oricine își poate găsi locul!

Diversitatea forței de muncă

Abilități diverse, succes colectiv

Investim permanent în diversitate și astfel asigurăm companiei un viitor de succes, pentru că fiecare abilitate este foarte importantă pentru noi. Diversitatea ne ajută să evoluăm constant, să transmitem cunoștințe și să rămânem la curent cu noi perspective. 

Această diversitate se poate simți atât în proiectele transnaționale, dar mai ales în interacțiunea zilnică a departamentelor noastre, în centrele de distribuție logistică și în magazine. Avem colegi de peste 100 de naționalități care lucrează în opt țări. Perspectivele și abilitățile variate ne dau impulsuri valoroase pentru munca noastră de zi cu zi.

Dacă ești diferit, hai alături de noi și vei vedea că ai abilități unice pe care nu le-ai descoperit încă!

Oportunități egale

Fiecare rol este unul esențial! Fiecare angajat contribuie în mod egal la succesul companiei

ADN-ul companiei are la bază tratamentul egal și cooperarea în condiții egale, pentru că fiecare persoană care decide să ni se alăture trebuie să țină cont de aceste valori. Respectăm fiecare personalitate în parte, deoarece asta ne permite să evoluăm împreună, să ne completăm. Pentru a sprijini acest lucru, punem la dispoziția angajaților consilieri, persoane de contact neutre și competente.

Indiferent de origine, sex, vârstă, religie, orientare sexuală sau dizabilitate, ca angajator suntem obiectivi în procesele noastre de selecție. Experiența de lucru, expertiza și competențele sunt criteriile care stau la baza unei structuri uniforme a salariilor.

Femei în funcții de conducere

Femei puternice, conducere puternică

Oportunități egale pentru toți, asta am reușit să obținem și asta dorim să promovăm în continuare și în viitor. Jumătate dintre pozițiile noastre de conducere le aparțin directorilor de sex feminin, astfel că în domeniul conducerii avem deja un echilibru bine definit.

Dezvoltarea carierei, la ordinea zilei

Managerii sprijină în mod activ prin oferire de feedback permanent angajaților, pentru ca aceștia să se bucure de o varietate de perspective pentru dezvoltarea profesională, pentru ca să își poată dezvolta în mod profesional și personal abilitățile. Promovăm schimbul reciproc de cunoștințe și experiențe. Avem o gamă largă de oportunități de carieră, în funcție de stil de viață, pregătire profesională, obiective și așteptări. Împreună, recunoaștem potențialul și îl amplificăm prin sprijin intensiv.

Salariu echitabil pentru fiecare

Una din valorile esențiale ale companiei este corectitudinea, de aceea este important ca salariul pe care îl oferim să se bazeze exclusiv pe criterii obiective și pe activitate.

Echilibrul între muncă și viața personală? La Kaufland, există!

Colegii noștri își pot organiza timpul de lucru așa cum își doresc, astfel încât să ne asigurăm că își pot atinge echilibrul între viața personală, viața de familie și timpul liber.

Testimonial

Te invităm să o cunoști pe Dona și să afli mai multe despre traseul ei interesant în cadrul companiei

Dona Răpciuga

Cunoaște-o pe Dona Răpciuga și calea pe care a parcurs-o pentru a ajunge în funcția de Director Executiv Kaufland Moldova. Află din interviu despre provocările de care a avut parte în carieră și ce o motivează să își facă munca cu multă dedicare.

Cât de lung și complicat a fost drumul până la actuala funcție managerială în cadrul Kaufland Moldova?

Istoria mea la Kaufland a început încă din 2011, când m-am angajat ca Process Manager la Kaufland România. Am lucrat în această poziție timp de 5 ani, iar în 2016 am preluat proiectul Kaufland Moldova și l-am dezvoltat până în faza de realizare.

Am construit nu doar magazine, ci și o echipă de oameni profesioniști, care m-au primit cu brațele deschise și lângă care muncim cot la cot pentru a atinge obiectivele propuse.

La începutul anului 2020 am acceptat o nouă provocare în cariera mea și anume funcția de Director Executiv Kaufland Moldova. Aceasta a presupus o schimbare la 180 de grade. Ne-am mutat cu familia în Republica Moldova și aceasta a devenit în scurt timp casa noastră. 

Acum, privind înapoi, pot să afirm cu siguranță faptul că ascensiunea și succesul unei cariere nu este un merit personal, ci influența, aprecierea și încrederea tuturor oamenilor pe care îi întâlnești, care te marchează și experiențele ce te schimbă.

Care au fost cele mai importante lucruri în Kaufland, care te-au făcut să crești ca profesionist și ca om?

În pregătirea mea pentru această poziție, Kaufland mi-a asigurat interacțiunea cu oameni care m-au ajutat și inspirat în permanență.

Am avut parte de un mentor care m-a susținut pe toata durata programului de trainee, programe de dezvoltare și calificare la fiecare promovare și desigur, cursuri specifice fiecărei competențe.

După mulți ani lucrați în companie, care după părerea ta sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un manager bun?

Orice funcție de conducere presupune o responsabilitate, nu doar personală, dar și una colectivă. Din momentul când începi să conduci o echipă, de tine depinde tot, atât reușitele, cât și eșecurile. Să ai succes în carieră este ca atunci când te antrenezi. Nimeni nu a câștigat un maraton fără să alerge, să transpire și să i se oprească respirația pentru câteva clipe. Mai înseamnă și să cauți permanent inspirație peste tot, în personalitatea celor care te înconjoară, de la care poți mereu să înveți. Și să oferi ceva mai departe, să inspiri la rândul tău.

Orice funcție de conducere are o serie de avantaje. Care sunt aceste mici bucurii ale vieții profesionale pe care le ai în calitate de Director Executiv Kaufland Moldova?

Cel mai mult îmi place să urmăresc cum oamenii cresc în echipă, cum se bucură de rezultatul muncii noastre comune și se identifică cu Kaufland. Trebuie să învățăm să ne bucurăm de performanțe și să transformăm greșelile în lecții. Eu mă mândresc cu echipa pe care o conduc. Într-un timp record am reușit să facem lucruri mari, care au devenit un exemplu de reușită în interiorul companiei. Și asta mă face să mă simt împlinită.

Ce sfaturi le-ai da celor care își doresc să ajungă într-o funcție managerială?

În primul rând, să se înarmeze cu multă răbdare, perseverență și energie. Orice creștere profesională înseamnă multă muncă și stăruință. Să fie autentici, să creadă în forțele proprii și să nu cedeze atunci când întâmpină provocări. Să fie conștienți că nu poți avea doar succese și să admită că vor exista momente când vor greși. 

În al doilea rând, niciodată nu trebuie să uite că doar prin puterea propriului exemplu și atitudini poți schimba lucrurile din jur. Și nu în ultimul rând, atunci când deja ajungi într-o funcție de conducere, nu trebuie să uiți că cel mai important și prețios lucru într-o companie sunt oamenii. Dacă îi vei susține să crească, să se dezvolte și le vei crea toate condițiile necesare, echipa va avea performanțe și împreună veți trăi bucuria acestor rezultate frumoase.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde.